torsdag den 14. juni 2018

Forældreinfo juni 2018


Forældreinfo          Juni 2018.

Børn.

Hvor er det et skønt arbejde at være pædagog. At være sammen med jeres børn. Mange dage bliver vi budt velkommen af klem, hyggeligt godmorgen og mange gode historier om livet! Sådan fortsætter dagen. En sjov historie vil jeg indlede med. En pige kom hen til sin Farmor, for at høre om hun måtte bo hos hende mens far, mor og søskende var på ferie. For så kunne hun komme i børnehave mens de andre var på ferie. Tænk at være så glad for sin børnehave.

Men husk nu alligevel at børn har lige så stort behov for ferie som jeg har som voksen. For at tøffe rundt i ro for et barn er lige så vigtigt som det er for dig som voksen. Mona har hængt et opslag op om ”Tøffe-tid” på vores opslagstavle og jeg prøver at få den på bloggen.

Marbæk.

I uge 35 tager vi til Marbæk. Dagene bliver brugt i skoven, på stranden og på at finde dyr. Mere info kommer på særskilt seddel. Husk forældrekaffe torsdag. Kan i deltage denne dag, er det meget hyggeligt for jeres barn. Bussen henter os hver morgen kl. 9:00 og vi er tilbage i børnehaven kl. 15:00(gælder tirsdag og onsdag). Tirsdag d. 28, onsdag d. 29 og torsdag d. 30. august tager vi bussen om morgenen til Marbæk.

Torsdag holder forældrekaffe derude, hvor I så henter jeres barn derude. Kan I ikke selv komme derud (kræver en bil) kan I enten spørge en anden forældre om at køre med eller vi tager gerne børnene med hjem til børnehaven igen.
På Marbæk dage er aktiviteter efter børnehavetiden ikke nødvendige. Vi er alle trætte efter megen frisk luft og lange gåture.

Bedsteforældre dag

Tirsdag d. 18. september inviterer Giraf alle bedsteforældre på formiddagskaffe.
Onsdag d. 19. september inviterer Blæk alle bedsteforældre på formiddagskaffe.
Fra kl. 9:30 til 12:00.
Indbydelse kommer efter sommerferien. Men giv bedsteforældre besked så de kan afspadsere denne formiddag.

Vadehavet- tur i tirsdags

Vi har i tirsdags været på tur til Vadehavet. Vi havde naturvejleder med os. Han lavede aktiviteter med børnene. Vi legede krabber, hørte om det og så krabber. Vi gik rundt i vadehavet og støvlerne sad fast mens vi gik videre! Mens vi sad og spiste i Digehytten, siger en af de store piger: ”er vi ved Vadehavet nu??”. Vi havde redskaber til at undersøge havets bund. Bus turen var også en oplevelse for mange.
Vi har ikke været i Vadehavscenteret. Så det kan I som familie gøre. Den hytte vi lejede hedder, Digehytten og ligger tæt på Vadehavscenteret.
Se billeder på bloggen.

Bestyrelsen/Nyt fra huset

Vi blev noget skuffet over at købet af Sapin gik i vasken. Vores personalegruppe er kommet godt videre og vi er alle ved godt mod. Også uden nye udfordringer. Vores ønske om at få en vuggestue og få nogle medhjælpere sammen med vores pædagoger, arbejder vi sammen med bestyrelsen stadig henimod.

Forældremøde

På vores sidste forældremøde deltog ikke så mange forældre som ønsket. Derfor prøver vi næste år at flytte tidspunktet til kl. 16-18. Hvor børnehaven har åbent til kl. 18 denne dag. Også for søskende. Har I forslag til indhold på forældremøde hører vi gerne fra dig.
På forældremødet blev spurgt til hvad forældre kan gøre i forhold til fri for mobberi.
Her er nogle forslag:
*Tal altid pænt om andre børn.
*Vis at alle børn har lige værdi.
*Vi er rolle modeller for vores børn, så lever vi uden mobberi. Vil vores børn lettere  efterleve vores eksempel.
På forældremødet blev spurgt til om forældre må se smittemodeller. Personalet har valgt smittemodeller på det enkelte barn skal forældre selvfølgelig se. Smittemodeller på aktiviteter bliver brugt som arbejdsredskab for personalet og kan ikke ses af forældre.

Marta Meo

Vi er godt i gang med at blive oplært i Marta Meo. Vi øver os i personalegruppen i at få hendes principper til at blive vores praksis.

Arbejdsfredag d. 7. september.

Vi afholder arbejdsfredag d. 7. september fra afhentningstidspunkt til kl. 18.30. Vi plejer at have en hyggelig dag. Vores børnehave bliver også meget pænere når I vil hjælpe. Tak for jeres støtte. Kl. 17:30 serverer vi aftensmad til alle og derefter kan vi gå hjem og se Disney. Sæt gerne X i kalenderen.

Forældrebestyrelse.

Til forældremødet valgte I tre medlemmer til forældrebestyrelsen. Vi har været sammen en gang. En aktiv og medlevende bestyrelse, som vil alle børns bedste. Skønt. Det skal nok blive et godt år i bestyrelsen. Har du forslag til bestyrelsen kan de enten puttes i postkasse i første entre eller sende dem en mail. Deres mail adresser kan ses på hjemmesiden. Referater fra møderne hænges på opslagstavlen.

Sommer 2018.
Hver uge i sommerferien vil der være åbent. Vi kommer ned omkring 15 børn i de uger hvor vi er mindst. I de tre uger hvor vi er mindst børn, vil der være mindst to af os kendte. Så det er kendte ansigter for børn og vi voksne kender rutinerne i børnehaven. Det skal nok blive en tryg og god sommerferie, uanset hvornår I vælger at holde ferie. Holder I fri enkelte dage eller flere uger end allerede fortalt så sig det endelig til personalet, så vi ved hvor mange børn der kommer de enkelte dage. Rigtig god sommerferie til alle, når vi kommer til den uge, vi skal holde fri.

Grundlovsdags arrangement.
Vi har sammen med de andre selvejende børnehaver og nogle private børnehaver fået en tradition op at stå omkring grundlovsdag. Vi havde igen en hyggelig dag med støvlekast, rytmik bane, ansigtsmaling, Prebens træ værksted og ikke mindst en anden legeplads.
Vi begyndte dagen med fællessang, hvor børnene rigtig kunne synge med.

Foto/legekammeratskabsliste/ samtykke

Persondataforordning er trådt i kraft 25 maj 2018. Vi har ændret lidt i vores praksis. I får snarest muligt mere info-og skal underskrive samtykke.

Emneuge
I uge 25 – d. 18-22. juni har vi emneuge. Vores tema er Esbjerg 150 år og alle aktiviteter/mad har dette som tema. Vi deles op i grupper på tværs af stuer og venskaber. Fordeling kan ses i hallen. Vi spiser formiddagsboller i hallen kl. 9 og går i gang med aktiviteter lige derefter. Vi har hængt en plan op vedr. mad vi laver fælles. Det vil sige at vi denne uge hverken har formiddagsmad eller frokost madpakke med. Alle skal i stedet for en uges madpakker tage nogle madvarer med. Så skriv dit barns navn på et felt.

Kommenende arrangementer kan ses på hjemmeside og liste kan hentes i Børnehaven på opslagstavlen.


Torsdag d. 21. juni forældrekaffe 14:30-15:30.

Uge 25 - 18-21 juni Emneuge

Tirsdag d. 28. til torsdag d. 30. august Marbæk.
Forældrekaffe torsdag d. 30. august kl. 14.00 til 15.30.

Fredag d. 7. september Sommerfest/arbejdsfredag fra afhentning indtil 18.30

Ingen kommentarer:

Send en kommentar